Teriskotisäätiö

Click here to edit subtitle

Info

Teriskotisäätiö ylläpitää kristillistä asumispalvelua päihde- ja mielenterveysongelmaisille miehille.


Teriskotisäätiö sijaitsee Teristen vanhan koulun tiloissa n 5km päässä Toijalan keskustasta rauhallisessa maalaisympäristössä. Teriskotisäätiö on vuonna 1987 perustettu kristillisellä arvopohjalla toimiva päihde- ja mielenterveysongelmaisille tarkoitettu kuntoutuskoti. Perustajana Suomen kristillinen työväenliitto. Koti toimi vuodesta 1987 vuoteen 1995 Toijalan katulähetyskotina. Toiminta säätiöitettiin vuonna 1995 ja perustettiin Teriskotisäätiö. Teriskotisäätiö on voittoa tavoittelematon asumispalveluyksikkö.Teriskotisäätiöllä on asiakaspaikkoja 10 ja tukiasuntoja 7. Asukashuoneita on 16, joista yksi on kahden hengen huone. Asiakashuoneet sijaitsevat päärakennuksessa, jossa on myös oleskeluhuone, ruokasali, keittiö, pyykinpesutilat ja hoitohuone. Autopirtti, jossa on yläkerrassa 5 huonetta ja alakerrassa 1 asiakashuone ja toimitilat, Kauranen on omakotitalo, joka on jaettu asiakashuoneisiin, yläkerrassa kaksi asukashuonetta ja alakerrassa 3 asukashuonetta. Lääkärintalossa alakerrassa 2 asiakashuonetta ja yläkerrassa lääkäri asuu kuukaudessa viikon ajan. 

Palvelut

Teriskotisäätiölle hakeudutaan sosiaalitoimistojen, terveyskeskusten, sairaaloiden, A-klinikoiden, vankiloiden katkaisuhoitopaikkojen ym. päihde- ja mielenterveysongelmaisia hoitavien tahojen kautta. Teriskotisäätiölle asukkaaksi pääseminen ei ole sidottuna asuinpaikkakuntaan.


Teriskodin palvelujen hinnasto määräytyy seuraavasti:


- Kuntaosuus                                                                 42,00 €

- Asiakasosuus                                                             33,00 €

- Liikuntarajoitteisen tai erityistä hoivaa tarvitseva        45,00 €


Asukaspaikan kokonaishinta on 1.1.2016 alkaen 75 / vrk ja se jakautuu 42 € kuntaosuuteen ja 33 € asiakasosuuteen. Kuntaosuus on korkeampi 45 € asukkaille, jotka tarvitsevat enemmän tukea, kuten pitkälliset haavahoidot, korvaushoito ja apuvälineitä (esim. rollaattori) käyttäville. Hintaan sisältyvät aamiainen, lämmin ateria, iltapala ja jatkuvasti tarjolla oleva kahvi. Teriskotisäätiön omanlääkärinpalvelut sisältyvät asiakasmaksuihin, Teriskotisäätiön omalääkäri asuu viikon kuukaudessa Teriskodilla ja on kokoajan käytössä. Muulloin terveyskeskuspalveluja voi käyttää Toijalassa, lähettävästä kunnasta haetaan maksusitoumus terveyskeskuksen peruspalveluihin, erikoissairaanhoito omasta lähettävästä kunnasta (voi hakea Pirkanmaan alueelta erikoissairaanhoitoa). Asukkaiden käyttövarat, lääkkeet, muut terveydenhuoltomenot sekä asukasta koskevat muut erilliset kustannukset sovitaan lähettävän kunnan sosiaalitoimen tai muun vastaavan tahon kanssa. Asukkaaseen liittyvistä asioista tehdään asiakkuuden alussa hoito- ja kuntoutussuunnitelma.

Yhteystiedot:   Asukaspaikka kyselyt Toiminnanjohtaja Kirsi Honkanen p.045 6910 020, [email protected] tai poissaollessa muista
                           henkilökunnan numeroista. 

Laskutus:         Pirjo Karjalainen - Jääski p. 050 462 0186, [email protected]